Monday, August 8, 2011

Kek Batik Ala Chef Riey

Ni percubaan kedua sekian lama tak buat. Resepi ringkas & senang je follow..jom kita kongsi resepi Kek Batik Ala Chef Riey...yummyyy



Bahan-bahan

1/2 Buttercup Life

1 cawan serbuk koko
1/2 cawan milo
3/4 gula kastor
300gm biskut Marie
1 cawan air
2 biji telur

Cara-cara membuatnya

1. Masukkan serbuk koko, milo, gula dan air ke dalam periuk dan gaul sehingga rata guna api sederhana sahaja.
2. Masukkan Buttercup Life dan gaul sehingga rata dan masukkan telur kacau sehingga pekat dan biarkan selama 30 saat.
3. Padamkan api. Masukkan biskut Marie dan gaul sehingga rata / sehingga kesemua biskut diselaputi coklat.
4. Masukkan ke dalam acuan dan tekan sikit-sikit sehingga rata.
5. Masukkan ke dalam peti ais dan tunggu sehingga sejuk baru lah dihidangkan.

Selamat Mencuba!!

0 comments:

My Rose Garden Visitor Page

web counter